Hoe verloopt een woningontruiming?

Huisontruiming; snel en discreet

De stappen bij een woningontruiming

Ben je van plan een woning te laten ontruimen en ben je benieuwd hoe dit precies verloopt? Bij een woningontruiming wordt een huis geheel geruimd en bezemschoon achtergelaten zodat de volgende huurder of koper erin kan. Dit gebeurt middels een aantal stappen. Deze stappen hebben wij hieronder voor je beschreven. Ook vertellen we je wat een ontruimingsbedrijf voor je kan betekenen, zodat je precies weet wanneer je het beste een ontruimingsbedrijf kunt inzetten. Lees snel verder voor meer informatie over het verloop van een woningontruiming.

Wat kan Walther Woningontruiming doen?

Een ontruimingsbedrijf kan in verschillende situaties veel voor je betekenen. Zo kunnen zij niet alleen een normale huisontruiming verrichten, maar ook een spoedontruiming. Dit maakt dat een woning extra snel ontruimd kan worden. Bovendien kunnen zij een woningontruiming na een overlijden verzorgen, een seniorenkamer leeghalen, een bedrijfsontruiming verrichten of wietplantage ontruimen. Het ontruimingsbedrijf houdt zich niet enkel met ontruimen bezig, maar kan ook herstelwerkzaamheden verrichten, het huis schoonmaken of het huis laten opruimen. Er zijn dus diverse situaties waarin je beroep kunt doen op een ontruimingsbedrijf kunt doen.

Stappenplan woningontruiming

Laat je een woning ontruimen, dan worden een aantal stappen toegepast om de woning in een zo optimaal mogelijke staat op te leveren. De woningontruiming verloopt altijd via onderstaande stappen:

1. De inboedel langslopen
Voordat een woning wordt ontruimd, loop je eerst samen met het ontruimingsbedrijf de inboedel langs. Jullie bekijken samen welke spullen er ontruimd moeten worden en wat de precieze omvang hiervan is. Vervolgens maakt het ontruimingsbedrijf een planning. Je kunt zelf aangeven wat er met de spullen moet gebeuren. Dit kan het wegbrengen naar een kringloopwinkel zijn, het op laten slaan hiervan, maar je kunt de spullen ook naar de vuilstort laten brengen of laten opkopen. Laat je je inboedel opkopen, dan gaat dit van de waarde van de inboedel af, waardoor je kosten lager zijn.

2. Sorteren van de spullen en leeghalen van het huis
Vervolgens worden de spullen gesorteerd en het huis leeggehaald. De ontruimers zullen eerst de spullen sorteren en de woning kamer voor kamer ontruimen. Buiten plaatst het ontruimingsbedrijf een grote container, zodat hier al het afval in gedaan kan worden. Na de klus wordt dit naar de stortplaats gebracht. Wil je spullen naar een opslagruimte laten brengen of naar een andere plek, dan wordt hier een speciale vrachtwagen voor gebruikt. Het leeghalen van een woning duurt doorgaans 1 dag. Dit is echter ook afhankelijk van de grootte van de woning en de hoeveelheid spullen.

3.
Schoonmaken van de woning
Je kunt ervoor kiezen het huis schoon te laten maken na de ontruiming. Dit wordt gedaan door het ontruimingsbedrijf. Hierbij worden er diverse werkzaamheden uitgevoerd. De keuken en het sanitair worden schoongemaakt, elektrapunten worden afgedekt, gaten worden gedicht, kortom: je woning wordt geheel bezemschoon gemaakt. Zo kan je huis straks schoon opgeleverd worden zonder zelf hiervoor iets te hoeven doen.

4. Opleveren van het huis
Wanneer alle werkzaamheden klaar zijn, wordt het tijd om het huis op te leveren. De ontruimers verrichten een laatste inspectie met jou en leveren vervolgens je sleutel in. Dit is ideaal als je zelf nog veel moet doen in je nieuwe pand of geen tijd hebt om de sleutel terug te brengen. Zo hoef je hier niet meer aan te denken.

Zet Walther Woningontruiming in

Meteen een ontruimingsbedrijf inschakelen? Vraag dan direct een offerte aan bij een professioneel woningontruimingsbedrijf, zodat je flink op de kosten voor een woningontruiming bespaart. Met een professioneel ontruimingsbedrijf kun je er altijd van op aan dat de woning snel en op een zorgvuldige wijze wordt leeggehaald.

Een huisontruiming nodig? Neem direct contact op met Walther Woningontruiming via 085-060 96 66. Een e-mail sturen mag natuurlijk ook naar info@waltherwoningontruiming.nl

Recente blogs

Huisontruiming; snel en discreet

Huisontruiming, snel en discreet

De voordelen van een huisontruiming Een huisontruiming kan niet alleen snel en discreet gebeuren, maar heeft nog diverse andere voordelen. Wanneer er een woningontruiming moet

Lees verder »