Huis leeghalen na overlijden

Wanneer je als familie geconfronteerd wordt met het overlijden van een naaste, die de laatste bewoner van een woning was, dan zal je als nabestaanden stappen moeten ondernemen. Wij zullen onderstaand de belangrijkste punten kort weergeven. Vast staat in elk geval, dat je vanwege de woningnood de woning snel leeg moet opleveren wanneer het een huurwoning betreft. Veel mensen hebben geen ervaring met een huis leeghalen na overlijden en op welke punten gelet moet wordenAls erkend ontruimingsspecialist voor de regio’s Den Haag, Delft, Rotterdam en Zoetermeer kan Walther Woningontruiming jou hierbij helpen.

Stappen die je moet ondernemen

Ondanks het feit, dat na het overlijden van een naaste vaak verdriet zal overheersen zal je als familie helaas toch zaken moeten regelen aangaande de woning. Denk hierbij aan:

  1. Informeer de verhuurder
  2. Zeg wanneer je hiervoor gemachtigd bent formeel de huur op
  3. Plan in overleg met de verhuurder een voorinspectie

De verhuurder legt tijdens de voorinspectie uit hoe je de woning dient op te leveren en welke gebreken hersteld dienen te worden. Vraag aan de verhuurder om deze gebreken schriftelijk vast te leggen. Daarna komen wij graag op afspraak bij je langs om u een schriftelijke offerte aan te kunnen bieden. Wanneer er meerdere erfgenamen zijn, dan kunnen de kosten voor een huis leeghalen na overlijden ingediend worden bij de notaris.

Huis leeghalen na overlijden bij een koopwoning

In feite zijn de stappen voor een huis leeghalen na overlijden bij een koopwoning gelijk. Zeker wanneer er meerdere erfgenamen zijn zal voor de verdeling van de erfenis het huis verkocht moeten worden. In plaats van de verhuurder zal je gezamenlijk en in overleg met de notaris een of meerdere makelaars moeten uitnodigen voor het verkopen van de woning. Met de huidige woningmarkt is dat geen enkel probleem. 

Voor een maatwerk offerte huis leeghalen na overlijden kunt ons 7 dagen per week bereiken via telefoonnummer: 085 – 0609666.

Recente blogs

Huisontruiming; snel en discreet

Huisontruiming, snel en discreet

De voordelen van een huisontruiming Een huisontruiming kan niet alleen snel en discreet gebeuren, maar heeft nog diverse andere voordelen. Wanneer er een woningontruiming moet

Lees verder »